Сензационният шампион "Лестър" усети нагледно колко трудно ще бъде да защити титлата във футболната Висша лига на Англия през този сезон.

Тимът, воден от мениджъра Клаудио Раниери, претърпя поражение на старта на новия сезон. "Лисиците" паднаха с 1:2 като гости на разкъсвания от проблеми "Хъл сити".

Въпреки че "Лестър" в ролята си на фаворит беше по-активният отбор на терена, двата отбора създадоха относително по равен брой положения пред вратите. "Хъл" разчиташе на тактиката на съперника си от миналата година и показа добри умения при статични положения и контратаки.

"Лестър" пропусна няколко добри ситуации през първото полувреме и вместо да води в резултата се прибраха в съблекалнята на почивка като изоставащ.

Домакините от "Хъл" откриха в последните секунди на полувремето чрез странна ситуация, в която двама играчи едновременно направиха задна ножица и играха с топката.

След серия от корнери се наложи вратарят на шампионите Каспер Шмайхел да показва рефлекса си и да избива със страхотен плонж след удар на Дейвис.

Топката обаче отскочи на няколко метра от вратата и там Адама Диоманде и Абел Ернандес нанесоха ножичен удар, но все пак за голмайстор беше записан Диоманде. Топката попадна под гредата на вратата на "Лестър".

Веднага след връщането на терена от почивка "Лестър" получи правото да изпълни дузпа. Том Хъдълстоун препъна Демарай Грей и мак нарушението да беше на сантиметри извън наказателното поле, съдията отсъди наказателен удар. Риад Марез беше точен от бялата точка.

"Хъл" обаче отново поведе в резултата в 57-ата минута чрез Робърт Снодграс. Той получи свободно пространство фронтално срещу вратата и стреля безупречно в долния ляв ъгъл на Шмайхел.

"Лестър" естествено опита да изравни и да вземе нещо от първия си двубой в първенството, но срещна непоколебимата игра на домакините в защита. Положенията до края на мача не бяха нито толкова чисти, нито толкова много, че да затруднят "Хъл" в опазването на преднината.

Дневник