"Манчестър юнайтед" започна по-най-добрия начин сезона в английското първенство и победи с 3:1 "Борнмут" като гост в първия шампионатен мач на Жозе Моуриньо начело на тима.

Двата тима изиграха равностойно първо полувреме, но в края му Хуан Мата се възползва от грешка в защитата на домакините и изведе тима си напред. След почивката Уейн Рууни и Златан Ибрахимович увеличиха преднината на тима си с два бързи гола, а "Борнмут" успя да върне само едно попадение до края.

Златан Ибрахимович и Ерик Байи направиха дебюта си в английското първенство, а друго от новите попълнения - Хенрик Мхитарян, отново бе оставен на резервната скамейка. Пол Погба пък не игра, защото изтърпява наказание, получено в последния му мач с екипа на "Ювентус".

Срещата започна мудно, като и двата тима не успяваха да създадат нищо интересно пред двете врати. Играчите на "Борнмут" опитаха няколко изстрела от дистанция, но те не успяха да затруднят Давид де Хеа.

В 27-ата минута "червените дяволи" създадоха първата си интересна атака, при която Валенсия проби добре отдясно и продължи към Хуан Мата, който веднага намери Уейн Рууни. Английският национал стреля по земя, но право в ръцете на Артур Боруц.

Пет минути преди почивката Саймън Франсис при опит да върне назад подари топката на Мата. Испанецът не успя да преодолее при първия си опит Боруц, но топката рикошира във Франсис, след което се озова на пътя на Мата, а той просто я насочи в опразнената врата.

В 51-ата минута Уейн Рууни пропусна много добра възможност да удвои, след като бе изведен чудесно от Ибрахимович. Капитанът на гостите преодоля Куук, но след това не успя да се справи с Боруц. Осем минути по-късно Рууни все пак отбеляза. Валенсия центрира отдясно, Антони Марсиал опита да засече от движение, но вместо удар се получи подаване към Рууни, който засече с глава.

Няколко минути по-късно Ибрахимович откри головата си сметка в Англия, след като получи пас от Марсиал и стреля от около 25 метра, пращайки топката в далечния ъгъл за 3:0. В 69-ата минута Адам Смит върна едно попадение за "Борнмут" със страхотен удар с левия крак.

След това и двата тима намалиха оборотите и мачът просто се доиграваше. Моуриньо се опита да раздвижи играта на тима си с включването на Мхитарян от пейката, но и това не доведе до нищо интересно, а резултатът се запази до края.

Дневник