Първият български участник в турнирите по борба на олимпийските игри в Рио - Даниел Александров, отпадна на осминафиналите на надпреварата в класически стил в категория до 75 кг.

Българинът загуби от Петер Баши с 0:8 и се надява унгарецът да стигне до финала, за да го изтегли на репешаж за бронзов медал.

Срещата започна с тактическо надлъгване, а в средата на първата част Баши бе поставен в партер. Александров не успя да се възползва от предимството и впоследствие също бе поставен в партер. След него унгарецът успя да го хвърли за четири точки, а още преди края на първите три минути отбеляза още две.

Това принуди съдиите да отсъдят технически туш и да обявят Баши за победител. След срещата българският борец не успя да скрие яда си и няколко пъти удари стената на прибиране в съблекалнята.

В първия кръг Александров победи с 3:2 представителя на Армения Арсен Юлфалакаян, който е сребърен медалист от олимпиадата в Лондон преди четири години, както и бивш европейски и световен шампион.

Двамата борци си размениха по едно прехвърляне през първата част, за което получиха по две точки, а във втората българинът успя да спечели още една точка, която се оказа решаваща за крайния изход.

На осминафиналите Александров ще се изправи срещу унгареца Петер Баши, който в първия кръг отстрани Карлос Муньос от Колумбия.

Дневник