"Ботев" (Пловдив) записа първата си победа за сезона, след като победи "Славия" с 3:2 в последния мач от третия кръг на Първа лига.

Мачът не блестеше особено с футболни достойнства, но пък не му липсваше нищо друго. Столичани поведоха рано в резултата, но "канарчетата" стигнаха до обрат. Белите завършиха двубоя с девет души, но въпреки това успяха да вкарат още едно попадение.

"Славия" остава единствения отбор без спечелена точка в първенството.

Още в осмата минута "Славия" можеше да поведе, след като Сердер Сердеров стреля от въздуха и топката се разходи по голлинята, но никой не успя да я прати зад нея. В 15-ата минута белите все пак поведоха в резултата. Ивайло Димитров центрира перфектно към Сердер Сердеров, а руският нападател вкара втория си гол в шампионата.

В 38-ата минута капитанът на "канарчетата" Тодор Неделев се възползва от подаване на Иван Стоянов и изравни резултата, който се запази непроменен до почивката.

Само две минути след подновяването на играта "Ботев" стигна до пълен обрат, след като Жоао Пауло вкара дебютното си попадение в България.

Проблемите на "Славия" се задълбочиха в 52-ата минута, когато защитникът Димитър Буров бе изгонен от рефера Стефан Апостолов, след като получи два жълти картона в рамките на две минути. Пловдивският тим се възползва от численото си превъзходство и реализира трети гол. Точен от дузпа бе Тодор Неделев.

В 70-ата минута Кирев получи втори жълт картон, след като изпусна нервите си срещу децата, които връщат топката и така остави тима си с девет души. Въпреки това обаче, "Славия" стигна до втори гол, който бе реализиран от Ивайло Димитров от дузпа в 88-ата минута.

Dnevnik.bg