Футболистите на "Манчестър сити" си осигуриха шесто последователно участие в груповата фаза на Шампионската лига, след като спечелиха разгромна победа с 5:0 при гостуването на "Стяуа" (Букурещ).

Английският отбор напълно обезсмисли реванша на 24 август, а румънците вече могат да мислят за групите на Лига Европа.

След като откри головата си сметка за сезона през уикенда срещу "Съндърланд", Серхио Агуеро се отличи с хеттрик срещу "Стяуа". Toй имаше възможност да донесе още по-категорична победа за своя отбор, но пропусна две дузпи.

Останалите две попадение за състава на Хосеп Гуардиола бяха дело на Давид Силва и испанския му сънародник Нолито, който вкара първия си официален гол с екипа на "гражданите".

Гуардиола отново остави Джо Харт на пейката за сметка на Уили Кабайеро, а полевите играчи в титулярния състав бяха Александър Коларов, Джон Стоунс, Николас Отаменди, Пабло Сабалета, Фернандиньо, Рахим Стърлинг, Кевин де Бройне, Силва, Нолито и Агуеро.

"Манчестър сити" можеше да откри резултата още в осмата минута, когато беше отсъдена дузпа за нарушение срещу Стърлинг. Агуеро обаче не успя да преодолее вратаря, а при добавката Нолито уцели напречната греда.

Първият гол в мача все пак не се забави дълго. Защитата на "Стяуа" направи груба грешка, Стърлинг отне топката от Алин Тошка, след което смени посоката с чудесен финт и я сервира за Силва, който не сбърка със силен изстрел с левия крак.

В 20-ата минута главният съдия отсъди втора дузпа в полза на "Сити" - този път за нарушение срещу Коларов. Зад топката отново застана Агуеро, но и вторият му опит от бялата точка беше неточен. Аржентинецът стреля силно и високо над вратата.

В 39-ата минута Силва центрира от корнер, а Коларов засече атрактивно от трудна позиция, но топката за втори път се отби в горната греда.

Две минути по-късно кошмарът за Агуеро свърши. Нолито центрира от левия фланг, Стърлинг свали топката с едно докосване и голмайстора на "Манчестър сити" веднага я изпрати в долния десен ъгъл с отлично насочен удар по диагонала.

Четири минути след почивката Нолито реши изхода на мача с трето попадение. Испанецът получи хитро извеждащо подаване от Де Бройне и не сбърка отблизо. В 52-ата минута той беше много близо до втория си гол, но гредата за трети път спаси "Стяуа".

Отличната игра на Нолито продължи и в 78-ата минута той асистира на Агуеро за четвъртото попадение в мача. Минута преди края на редовното време аржентинецът беше изведен зад защитата от резервата Фернандо, напредна към наказателното поле и с помощта на страничната греда оформи крайния резултат.

Всички резултати от тази вечер:

"Аякс" - "Ростов" 1:1
"Динамо" (Загреб) - "Залцбург" 1:1
ФК "Копенхаген" - АПОЕЛ (Никозия) 1:0
"Стяуа" - "Манчестър сити" 0:5
"Йънг бойс" - "Борусия" (Мьонхенгладбах) 1:3

Мачовете в сряда:

"Селтик" - "Апоел" (Беер Шева)
"Дъндолк" - "Легия" (Варшава)
"Порто" - "Рома"
"Лудогорец" - "Виктория" (Пилзен)
"Виляреал" - "Монако"

dnevnik.bg