Флойд Мейуедър също се включи в хора от критики към слабото, неадекватно и на моменти съмнително съдийство на боксовия турнир на олимпийските игри в Рио. То засегна и американските състезатели във вторник.

Жертва този път беше Гари Антуан Ръсeл, който загуби в категория до 64 кг от узбека Фазлидин Гайбназаров с 1:2 съдийски гласа.

"Гари Ръсeл беше буквално обран. Беше твърде очевидно", каза Мейуедър, който пристигна в боксовата зала за следобедната сесия.

След края на самия мач бащата на Ръсъл също крещеше "Обраха Гари", последвано от неприличен израз по отношение на съдиите.

Мейуедър подчерта, че неговият сънародник е заслужавал да продължи напред в турнира, след което се съгласи да отговори и на няколко въпроса на журналистите.

В последните месеци се появиха слухове, че има вариант той да излезе на ринга срещу състезателя по смесени бойни изкуства Конър Макгрегър, но Мейуедър отхвърли категорично тези информации и каза, че вече е вън от играта.

"Изключено е да се завърна в професионалния бокс. Повече от 20 години бях напълно отдаден на него и не искам да се връщам. Сега моята работа е да помагам на талантливи боксьори, а завръщане на ринга от моя страна е изключено", обясни американецът.

dnevnik.bg