"Черно море" победи гостуващия "Локомотив" (Пловдив) с 2:0 и се върна на върха в Първа лига.

Тимът, воден от Георги Иванов-Гонзо, постигна трета победа от четири мача и събра десет точки, колкото има и новакът "Дунав" (Русе).

Варненци беше по-активният отбор в двубоя на стадион "Тича", надигра гостите от Пловдив и стигна до напълно закономерен успех след две попадения на новия нападател Марек Кузма. Той се разписа по веднъж в двете полувремена.

Още в третата минута Бакари проби отляво и центрира успоредно на голлинията на вратата на "Локомотив", но нито един играч на домакините не успя да засече топката. Пет минути по-късно Георги Илиев стреля опасно от границата на наказателното поле, но покрай вратата.

В 28-та минута по-активната игра на "Черно море" даде резултата. След центриране на Георги Илиев отдясно Кузма беше най-съобразителен в наказателното поле на гостите и отблизо прати топката в мрежата за 1:0.

До края на първото полувреме голмайсторът Кузма пропусна още две положения. В 39-та минута той стреля по земя от около 18 метра, но топката попадна в ръцете на вратаря Ясеин Ел Харуби. Минута преди почивката Уго Секо проби фронтално срещу вратата, подаде вляво кум словака, но последва неточен изстрел.

В 47-та минута домакините имаха нов шанс за гол. Георги Илиев центрира отляво, топката стигна до Михаил Венков, който стреля с глава от непосредствена близост, но вратарят Ел Харуби показа отличен рефлекс и изби топката.

Две минути по-късно Ванчо Траянов опита далечен удар от 20-ина метра, но топката мина над вратата. В 58-та минута вторият гол все пак падна. Уго Секо напредна по десния фланг при бърза контраатака, намери елегантно Кузма и словакът не сбърка за 2:0.

Dnevnik.bg