Шест състезания, две от които финални, ще предложат българско участие в предпоследния състезателен ден на олимпийските игри.

На сцената за първи съчетания излиза националният ансамбъл по художествена гимнастика, а още петима българи ще се борят на арените в Рио де Жанейро.

Михаела Маевска, Ренета Камберова, Любомира Казанова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова започват квалификацията в отборния многобой в 16.00 часа българско време. Първото съчетание ще бъде с пет ленти, а в 18,40 часа стартират изпълненията с обръчи и бухалки.

В олимпийската надпревара ще участват 14 ансамбъла, а за финала ще се класират най-добрите осем от квалификацията. Битката за разпределението на медалите започва в неделя от 17,00 часа българско време.

В 16,00 часа стартират и битките в свободната борба. На олимпийския тепих днес ще има двама българите - Михаил Ганев в категория до 86 килограма и Димитър Кумчев при най-тежките - до 125 килограма.

Ганев излиза на олимпийския тепих в 16,00 часа, а негов съперник ще е монголецът Оргодол Уитумен. Победителят от този мач ще се класира за осминафиналите, където ще срещне шампиона на САЩ Джейдън Кокс.

От първия кръг ще стартира и Кумчев, който излиза на тепиха в 16,08 часа. Той ще има много тежка задача срещу настоящия европейски шампион и двукратен бронзов медалист от световни първенства Гено Петриашвили от Грузия.

В 18,00 часа започва втората дисциплина в модерния петобой - плуване. Българинът Димитър Кръстанов, който заема 17-о място след фехтовката, ще плува в последната шеста серия, която стартира в 18,25 часа.

Първият български финал за деня започва в 21,20 часа - индивидуалният многобой в художествената гимнастика. Невяна Владинова се представи много силно вчера и преодоля квалификациите с шести резултат.

Във финала ще участват десет гимнастички, които ще изиграят по четири съчетания за определянето на медалистките.

Във вечерната сесия на олимпийския стадион "Жоао Хавеланж" ще излезе Мирела Демирева за финала на скок височина. Надпреварата за медалите, до която достигнаха цели 17 скачачки, стартира в 2,30 часа българско време.

Dnevnik.bg