Единствената засега българска медалистка от игрите в Рио Елица Янкова се прицели в олимпийската титла, след като се прибра в България.

21-годишната състезателка по борба спечели бронз в категория до 48 килограма след победа над аржентинката Патрисия Алехандра Бермудес със 7:6 точки.

"Сбих се за бронзовия медал. Имах една точка преднина, трябваше да я удържа на всяка цена и го направих. Знаех, че ако спечеля медал, го печеля за цяла България. Сега мечтая за олимпийска титла", каза Янкова от летище "София".

"Все още не съм осъзнала какво се случи в Рио. Когато си припомня някои моменти, дори се разплаквам от радост. Даже ми се приисква всичко да се повтори отново, независимо че ми беше тежко. Просто искам да изпитам отново тази емоция", допълни тя.

Янкова сподели, че най-трудно й е било преди мача за бронза. "Защото или печелех медал, или се връщах вкъщи с празни ръце. Повтарях си, че за това съм тренирала две години и сега е моментът да дам всичко от себе си. Нагласата ми беше като за война. Радвам се, че трудът ми се отплати."

Българката съжалява единствено за загубата в полуфиналите. "Не подходих агресивно, сбърках тактиката, не се сборих както трябва и както можех", обясни тя. Янкова се прибира във Варна, където ще се отдаде на по-дълга почивка.

Dnevnik.bg