Шампионът "Лестър" и "Арсенал" останаха без побда и след втория си двубой от новия сезон в английското първенство, в който завършиха наравно помежду си.

Двата тима не успяха да си отбележат голове и завършиха при 0:0, след като на старта на шампионата претърпяха поражения.

Арсен Венгер направи промени в състава си в сравнение с този при загубата с 3:4 от "Ливърпул". Гранит Джака замени Елнени, а Санти Касорла влизе на мястото на контузения Аарън Рамзи. Алекс Окслейд-Чембърлейн също намери място сред титулярите.

През първото полувреме двата тима не създадоха нищо интересно в офанзивен план. В нетипично свой стил "топчиите" обаче не допускаха грешки в защита и не позволяваха на съперника си да атакува ефективно.

Първият удар към една от двете врати дойде в 26-ата минута, когато Окслейд-Чембърлейн стреля, а Петер Шмайхел изби, въпреки че топката излизаше в аут. В 32-ата минута Касорла центрира от фаул, топката тупна неприятно за вратаря на "Лестър", но той отново се справи.

След почивката шампионите постепенно вдигнаха темпото и стигнаха до някои по-опасни положения. Те имаха и претенции за дузпа две минути преди края, когато Ахмед Муса бе повален в наказателното поле, но съдията подмина ситуацията.

Dnevnik.bg