Григор Димитров не успя да достигне първия в кариерата си финал на турнир от сериите "Мастърс", след като допусна обрат срещу Марин Чилич в Синсинати.

Българинът загуби с 6:4, 3:6, 5:7 и отново бе спрян от 12-ия в света хърватин, който го победи и на старта на олимпийските игри в Рио.

Димитров може да съжалява, че не стигна до мача за титлата, тъй като в решителния трети сет два пъти пробиваше съперника си, но не успя да удържи преднината си.

Чилич пък ще играе за трофея срещу Анди Мъри, който рутинно отстрани Милош Раонич с 6:3, 6:3.

Двамата тенисисти демонстрираха, че се познават отлично и започнаха мача със серия от разменени геймове, а ключова бе силната им игра на сервис. В седмия гейм Димитров първи от двамата стигна до възможност за пробив и я реализира. Със силна игра при своите подавания българинът задържа преднината си до края на сета и поведе в резултата.

Втората част се разви по подобен начин, но в полза на Чилич. Още при първото си подаване Димитров трябваше да отрази две възможности за пробив, но се справи и размяната на геймове продължи до шестия. Тогава Чилич отново стигна до брейкбол и този път го реализира, за да поведе с 4:2. Това се оказа достатъчно за хърватина, който запази преднината си до края и изравни резултата в сетовете.

Решителната трета част бе най-оспорвана и започна под диктовката на Димитров. Той два пъти повеждаше с пробиви при 2:0 и 4:2, но не успяваше да ги защити. Така се стигна до 5:5, когато Чилич успя да спечели подаването на българина и трябваше да сервира за победата.

Dnevnik.bg