Българският шампион "Лудогорец" ще изиграе днес един от най-важните мачове в кратката си история. "Орлите" ще се изправят от 21.45 часа срещу "Виктория" (Пилзен) в реванша от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига.

В двубоя в София играчите на Георги Дерменджиев свършиха по-трудното и си осигуриха комфортна преднина от два чисти гола, а сега остава да я задържат за още 90 минути.

"Лудогорец" има уникалния шанс да стане първия българския отбор, който е играл два пъти в груповата фаза на най-комерсиалния футболен турнир в света.

Дерменджиев няма да може да разчита за реванша в Чехия единствено на Абел Анисе, който получи тежка контузия по време на шампионатния мач с "Левски" и ще отсъства от терените поне месец и половина. Наставникът на разградчани успя да даде почивка на много титулярите си в двубоя от Първа лига срещу "Монтана" (2:0).

"Виктория" (Пилзен) е много силен отбор и ние в никакъв случай не може да мислим за каквото и да е подценяване. Ще играем така, че да успеем при всички положения да продължим напред. Разбира се, че ще е много важно и хубаво "Лудогорец" да успее да отбележи гол. Най-хубаво би било, ако първи стигнем до попадение. В никакъв случай обаче не трябва да забравяме и за защитата", заяви Дерменджиев на пресконференцията преди мача.

Безспорно ни очаква тежък мач. Надявам се обаче, че този път драми няма да има, всичко ще мине гладко и ще успеем да се класираме в групите на Шампионската лига. Това ще е успех не само за "Лудогорец", но и за целия български футбол", коментира вратарят на шампионите Владислав Стоянов.

Наставникът на "Виктория" Роман Пиварник заяви, че не очаква "орлите" да променят стила си на игра, което ще ги направи още по-опасни, имайки преднина от два чисти гола.

"Лудогорец" знае своята сила и въпреки че постигна комфортна победа в първия мач, не смятам, че ще промени своя облик за двубоя. Трябва задължително да търсим гола, но в същото време да бъдем много внимателни, защото съперникът е изключително силен на контраатака", каза Пиварник.

Дневник