"Лудогорец" постигна голямата си цел и се завърна в групите на Шампионската лига.

Българският шампион завърши 2:2 с "Виктория" (Пилзен) в реванша на чешка земя и след победата с 2:0 в София се класира за груповата фаза на най-комерсиалния клубен турнир с общ резултат 4:2.

Играчите на Георги Дерменджиев допуснаха гол още в седмата минута, но само десет по-късно Вирджил Мисиджан изравни и на практика предреши изхода на сблъсъка. През втората част домакините стигнаха до още едно попадение, но в продължението на мача резервата Клаудиу Кешеру изравни.

"Орлите" са първият български отбор, който достига груповата фаза на турнира два пъти, след като го направи и преди два сезона.

Срещата започна с очакван домакински натиск, на който "орлите" отговориха с опит за висока преса. Това не доведе до желания ефект и още в седмата минута "Виктория" успя да поведе. След изпълнение на корнер Михал Дюриш изпревари Лукас Саша и с красив удар от въздуха прати топката в близкия ъгъл на Владислав Стоянов.

"Лудогорец" обаче реагира бързо и само десет минути по-късно стигна до ценния гол на чужд терен. Джонатан Кафу изведе Вирджил Мисиджан, той навлезе в наказателното поле и с плътен шут между краката на вратаря на домакините изравни резултата. В тази ситуация играчите на "Виктория" имаха претенции за игра с ръка на Кафу преди асистенцията му, но съдията ги подмина.

До края на полувремето играта се изнерви и чехите започнаха да правят много нарушения, някои от тях доста груби. Това доведе до накъсване на играта, което намали почти до минимум головите ситуации.

Все пак в 34-ата минута Дюраш се озова на добра позиция отдясно след груба грешка в защита на Жозе Паломино и стреля мощно под гредата. Стоянов спаси тима си от сигурно попадение и с върха на пръстите докосна топката, отклонявайки я в страничния стълб.

Втората част започна с хаотичен натиск на домакините, но няколко пъти защитата на "Лудогорец" се пропука. В 60-ата минута Марек Бакош прати топката в мрежата на българския тим, но голът му беше отменен заради спорна засада. Четири минути по-късно обаче чехите все пак стигнаха до втори гол. Ян Копич центрира перфектно във вратарското поле, където връхлитащият десен бек Алес Матею изпревари Паломино и разстреля Стоянов с глава.

Малко след това Мисиджан имаше възможност да убие интригата, след като бе изведен перфектно от Джонатан Кафу, но изстрелът му покрай вратаря на домакините бе спрян от Матею в последния момент. Атаките на "Виктория" продължиха, но доведоха само до няколко разбърквания в наказателното поле на "орлите".

Дневник