Дебютно участие в груповата фаза на Шампионската лига си осигури "Ростов". Руският тим победи "Аякс" с 4:1 у дома и така с общ резултат 5:2 намери място сред най-добрите отбори в Европа.

Попаденията за успеха вкараха четирима различни играчи - Азмун Сардар, Александър Ерокин, Кристиан Нобоа и Димитри Полоз. Малко преди края Фьодор Кудряшов получи червен картон, което позволи на холандския гранд да стигне до почетно попадение чрез Дейви Клаасен.

Българинът Живко Миланов се размина с второ влизане в групите на Шампионската лига, след като неговият АПОЕЛ (Никозия) беше елиминиран от "Копенхаген". След загуба с 0:1 в Дания преди седмица бившият защитник на "Левски" и неговите съотборници водеха на реванша в Кипър с 1:0 до 86-ата минута и бяха на крачка от продължения, но грешка на вратаря им Бой Ватерман ги провали.

Холандският страж не се намеси добре и позволи на Федерико Сантандер да му вкара в близкия ъгъл. АПОЕЛ беше повел в 69-ата минута, когато Пиерос Сотириу реализира, след като се измъкна сам срещу вратаря. Живко Миланов игра през целия двубой и беше сред най-активните за тима от Никозия, независимо че още в 14-ата минута главата му беше разбита след удар с лакът от противников футболист.

"Манчестър сити" се смили над "Стяуа" в реванша между двата тима в Англия от плейофите за Шампионската лига.

"Гражданите" си бяха осигурили класирането след успех с 5:0 в Букурещ, а днес излязоха с резевите и стигнаха до минимална победа с 1:0 на "Итихад".

Единственото попадение в срещата вкара Фабиан Делф след асистенция на Хесус Навас в 56-ата минута. Заради протоколния характер на двубоя Хосеп Гуардиола пусна като титуляр Джо Харт. Това най-вероятно ще е последният мач на английския страж за "гражданите", а феновете го изпратиха с аплодисменти.

Далеч по-настървен беше "Борусия" (Мьонхенгладбах), който също на практика си бе осигурил участие в групите след 3:1 срещу "Йънг бойс" като гост в първия мач. В реванша германците не пестиха сили и разбиха съперника си с 6:1.

С хеттрик за успеха се отличиха двама играчи - бразилецът Рафаел и Торган Азар, брат на звездата на "Челси" Еден Азар. Почетното попадение вкара Йорик Раве.

Dnevnik.bg