Ръководството на ЦСКА представи новия треньор на клуба Едуард Йорданеску, който ще наследи на поста подалия оставка Христо Янев.

На пресконференцията по повода присъства лично и един от собствениците на клуба - Христо Стоичков, който заяви, че румънецът не е случайно име и до назначението му се е стигнало с единодушно решение.

"Знам, че имаме страшно много работа да свършим. За мен е голяма отговорност да съм част от такъв голям клуб. Знам за очакванията, за напрежението, но съм готов напълно. Знам, че това е нов и млад отбор. Ние трябва да развием потенциала и да вдигнем нивото на ЦСКА", бяха първите думи на Йорданеску като треньор на червените.

"Не съм бил замесен в селекцията, в подготовката, но това е история. Моята работа стартира сега. Искам да обещая на феновете, че ще излизаме всеки мач за победа. Философията идва от историята на отбора. Ние трябва да атакуваме. Дефанзивният стил не отговаря на историята и на традициите на отбора", добави румънецът.

Стоичков пък му пожела да е усмихнат колкото на представянето си, и в края на сезона.

"Треньор ще е една личност, на която се спряхме всички заедно. Решихме треньор да бъде чужденец с опит, който да знак как да наложи дисциплина в отбора. Никой не се съмнява в неговите възможности и се надяваме в края на годината той да бъде толкова весел, колкото е и сега. Лесно е, когато имаш учител като неговия баща. Няма значение вече кой го е довел. Всички заедно сме взели това решение", заяви легендата.

dnevnik.bg