Българският първенец "Лудогорец" ще играе с "Пари сен жермен", "Арсенал" и "Базел" в група А на Шампионската лига.

Разградчани за пръв път ще се изправят срещу най-силния френски отбор и вицешампиона на Англия, а срещу швейцарците - за трети път в последните четири сезона.

Двата отбора бяха в една група и при предишното участие на "Лудогорец" - през 2014 г., когато компания им правеха "Реал" (Мадрид) и "Ливърпул". Година по-рано "Базел" спря българския шампион в плейофите за влизане в Шампионската лига.

Две групи се откроиха като най-тежки след тегления днес жребий в Монако.

В група С Пеп Хуардиола ще изведе новия си отбор "Манчестър сити" срещу тима, с който постигна най-големите си успехи - "Барселона". Компания на грандовете от Испания и Англия ще правят "Борусия" (Мьонхенгладбах) и "Селтик".

В група D ще има повторение на единия от миналогодишните полуфинали - "Байерн" (Мюнхен) и "Атлетико" (Мадрид). Тежката задача да премерят сили с германския първенец и европейския вицешампион ще имат ПСВ (Айндховен) и дебютантът от Русия "Ростов".

Носителят на трофея и рекордьор по отличия "Реал" (Мадрид) ще започне защитата на купата срещу "Борусия" (Дортмунд), "Спортинг" (Лисабон) и "Легия" (Варшава), където играе българският национал Михаил Александров.

Мачовете от груповата фаза на Шампионката лига започват на 13 септември и приключват на 7 декември. За осминафиналите ще се класират първите два отбора в класирането, а третият ще продължи европейското си участие в директните елиминации на Лига Европа.

Програмата на мачовете в груповата фаза ще бъде определена по-късно.
Пълният жребий:

Група А: ПСЖ, "Арсенал", "Базел", "Лудогорец"

Група В: "Бенфика", "Наполи", "Динамо" (Киев), "Бешикта"

Група С: "Барселона", "Манчестър сити", "Борусия" (Мьонхенгладбах), "Селтик"

Група D: "Байерн", "Атлетико" (Мадрид), "ПСВ (Айндховен), "Ростов"

Група Е: ЦСКА (Москва), "Байер" (Леверкузен), "Тотнъм", "Монако"

Група F: "Реал" (Мадрид), "Борусия" (Дортмунд), "Спортинг" (Лисабон), "Легия" (Варшава)

Група G: "Лестър", "Порто", "Брюж", "Копенхаген"

Група Н: "Ювентус", "Севиля", "Лион", "Динамо" (Загреб)dnevnik.bg