Звездата на "Реал" (Мадрид) и Португалия Кристиано Роналдо очаквано беше избран за най-добър футболист в Европа през изминалия сезона.

Той печели наградата на УЕФА за втори път след 2014 г. и се изравнява с големия си съперник Лионел Меси (2011 и 2015 г.), който е единственият друг играч с две отличия.

Роналдо заслужи наградата, след като направи паметен сезон и спечели най-големите трофеи на клубно и национално ниво - Шампионската лига с "Реал" (Мадрид) и историческа титла с Португалия на европейското първенство.

Португалецът изпревари в класацията съотборника си в "Реал" Гарет Бейл и голмайсторът на "Атлетико" (Мадрид) и Франция Антоан Гризман.

"Съотборниците ми са ключът към тези успехи. Те са ключът всеки един сезон. Аз самият работя много здраво, но без помощта на съотборниците ми нищо от това нямаше да е възможно. Благодаря на съотборниците ми в "Реал" и националния отбор на Португалия", заяви Роналдо при награждаването си.

Той постави малко по-високо триумфа на Евро 2016. "Защото това е първа титла в историята на нашата страна. Чувството беше по-различно, тъй като вече съм печелил Шампионската лига три пъти. Да спечеля нещо с Португалия е върхът в кариерата ми", допълни фаворитът за "Златната топка".

dnevnik.bg