Българската спринтьорка Ивет Лалова заяви, че е много щастлива от факта, че в Рио 2016 е бягала по-бързо на 200 м, отколкото в Атина 2004.

На олимпийските игри тя отново се класира за финал, като завърши осма. След това каза, че именно влизането в този финал е най-хубавият ѝ момент от участията ѝ в олимпийски игри, защото струва скъпо.

"Олимпиадата в Рио беше завършек на много, много дълга подготовка, на мечта на всеки един от нас. За нас всяка олимпиада е край на един не четиригодишен, а на доста по-дълъг период. Благодаря за цялата подкрепа, за обичта на всички", каза Лалова при завръщането си в България.

Тя заяви, че след тежката контузия е вярвала, че ще се върне на пистата. "Честно да ви кажа, вярвах, но не защото нещо ми е давало сигурност, че това ще се случи. Бях млада и надъхана, имах хора до мен. Сега от тази позиция си казвам - браво, добре, че съм била толкова надъхана."

Лалова добави, че получава уважението на съперничките си. "Аз съм в много близки отношения с Дафне Схипърс. Тя е едно доказателство, че може да си най-добрата в последните два сезона и да ти казват, че си сигурна олимпийска шампионка, но на олимпиада е друго - напрежението е много голямо. Тези момичета не знаят дори собствените си възможности, не знаят в колко добра форма са."

След Рио 2016 тя е била в Чили, където е станала свидетел на социални каузи. "Видях как се помага на хора в някои от най-бедните квартали. Това още веднъж ми напомни кои са важните неща в живота", каза състезателката.

Дневник