Шампионът "Лестър" и неговият подгласник през миналия сезон "Арсенал" записаха първите си победи от началото на първенството в Англия.

"Лисиците" спечелиха първите си три точки след домакински успех с 2:1 над "Суонзи".

Играчите на Клаудио Раниери бяха по-активни в началото, но първият точен удар дойде в 32-ата минута и той бе голов. Даниел Дринкуотър с дълъг пас от дълбочина изведе Джейми Варди. Нападателят напредна на скорост, стреля силно в близкия ъгъл, топката срещна страничната греда и влезе във вратата. Попадението бе под №50 за Варди в Премиър лийг и първи негов за новия сезон.

В 52-ата минута Уес Морган удвои. Бранителят, който записа своя мач №200 за "Лестър", опита първо да засече с глава центриране от корнер, получи се рикошет, топката тупна, но Морган успя да я насочи с крак във вратата. Две минути след това "лисиците" получиха дузпа заради нарушение на Амат срещу Оказаки. Фабиански обаче успя да спаси удара на Риад Марез от бялата точка.

В 57-ата минута Шмайхел трябваше да напусне принудително терена заради контузия, получена след сблъсък с Йоренте. На неговото място застана Цийлер. Десет минути преди края Лирой Фер намали, след като засече с глава центриране на Моду Бароу.

"Арсенал" спечели срещу "Уотфорд" с 3:1 и успокои феновете си след неубедителния старт на сезона. Още в осмата минута съдията Кевин Френд посочи бялата точка, след като Месут Йозил центрира към Алексис Санчес, който бе ударен в главата от опитващия се да изчисти Амрабат. Санти Касорла реализира дузпата и изведе тима си напред.

В 25-ата минута и "стършелите" създадоха първото си голово положение. Амрабат центрира остро отдясно, а Лоран Косчиелни подложи крак и бе напът да си вкара автогол. Чех обаче показа страхотен рефлекс и спаси. В 35-ата минута Йозил и Санчес направиха добро двойно родаване, което изведе чилиецът очи в очи с Гомеш. Нападателят стреля от малък ъгъл, но вратарят изби.

Пет минути по-късно "Арсенал" все пак стигна до втори гол. Тио Уолкът центрира отдясно, а Санчес засече на далечната греда макар и доста нескопосано. Топката обаче изписа изненадваща траектория и прехвърли Гомеш, преди да премине голлинията.

В добавеното време на първата част Йозил направи резултата 3:0, след като засече с глава прецизно центриране на Санчес. В началото на второто полувреме в игра за домакините се появиха новите попълнения Янмаат и Перейра. Това пораздвижи играта на "Уотфорд" и в 57-ата минута халфът, привлечен от "Ювентус", намали след голямо разбъркване в наказателното поле на "Арсенал", при което три пъти бранителите не успяха да изчистят топката.

"Челси" пък записа трета поредна победа от началото на сезона, след като спечелиха с 3:0 домакинството си на "Бърнли".

Сините доминираха през цялата среща и не оставиха съмнение кой е по-добрият тим на терена. Още в деветата минута Еден Азар преодоля няколко защитници на съперника и с техничен удар прати топката в долния удар на вратата.

Попадението даде още по-голямо спокойствие на домакините и те пропуснаха да увеличат аванса си през средващите минути. Азар и Джон Тери с глава имаха възможности да се разпишат. Играта постепенно се накъса, но малко преди почивката Вилиан удвои, след като получи топката от Диего Коща и с нисък удар я прати в мрежата. Влезлият като резерва Виктор Моузес оформи крайния резултат в 89-ата минута.

Дневник