"Манчестър юнайтед" записа третата си поредна победа от началото на сезона, след като се наложи драматично с 1:0 при гостуването си на "Хъл сити".

Победният гол падна във втората минута на добавеното време и бе дело на влезлият като резерва Маркъс Рашфорд.

Двубоят се игра под проливен дъжд, но това не попречи на двата тима да играят бърз футбол. В осмата минута Антони Марсиал центрира добре към Златан Ибрахимович, който засече с глава, но топката премина на сантиметри над напречната греда.

В 26-ата минута и домакините стигнаха до много чиста ситуация. Снодграс почти успя да засече на далечната греда центриране на Робъртсън, но в последния момент Люк Шоу успя да му попречи. Шотландецът се удари в страничния стълб и трябваше да му бъде оказана медицинска помощ, но продължи играта.

Десет минути преди края на първата част се получи голямо разбъркване в наказателното поле на домакините. Хуан Мата центрира отдясно, топката бе отклонена към Уейн Рууни, който стреля от няколко метра, но Дейвис блокира с тяло на голлинията. Играчите на Юнайтед претендираха за игра с ръка, но такава нямаше.

В добавеното време на първата част Рууни центрира от пряк свободен удар, Ибрахимович протегна крак и чукна топката пред Якупович. Тя се отклони към далечната греда, шведът я догони и опита да я насочи с пета към вратата, но топката премина встрани.

След почивката "тигрите" се прибраха по-дълбоко в отбрана и успяваха да се защитят добре. В игра за гостите се появиха Хенрик Мхитарян и Рашфорд. В 79-ата Рашфорд пропусна най-добрата ситуация за "Юнайтед" през втората част. Младият нападател преодоля Клукас в наказателното поле и стреля по земя в далечния ъгъл, но Якупович успя да избие.

Във втората минута на добавеното време гостите стигната до победния гол след добър пробив на Рууни по десния фланг, който завърши с подаване по земя към Рашфорд. Нападателят бе изпуснат от отбраната на "тигрите" и от малкото наказателно поле откри головата си сметка за сезона.

Дневник