ЦСКА победи трудно "Локомотив" (Горна Оряховица) с 2:0 в дебюта на новия треньор на червените Едуард Йорданеску в среща от петия кръг на Първа лига.

Попаденията за успехя вкараха Густаво Кулма в 66-ата минута и Божидар Чорбаджийски в продължението на мача, а гостите доиграха мача с човек по-малко, след като Димо Атанасов получи червен картон десет минути преди края.

Със спечелените три точки "армейците" събраха общо десет и излязоха на второ място в класирането. "Железничарите" пък остават на предпоследната 13-а позиция с едва две спечелени точки.

Срещата започна добре за домакините, но още в деветата минута трябваше да направят принудителна смяна и на мясотто на контузилия се Диого Виана влезе Станислав Маламов. Португалецът получи травмата при наглед безобидна ситуация и не успя да довърши двубоя.

През първото полувреме ЦСКА диктуваше темпото, но не успяваше да стигне до гол. В 29-ата минута Арсенио Нунеш проби добре по лявото крило и центрира по земя към Борис Галчев, но сантиметри не достигнаха на капитана да засече топката в празната врата. Няколко минути преди почивката Нунеш центрира отляво към Галчев, който от няколко метра стреля с глава в аут.

Натискът на "армейците" продължи и след почивката, а в 66-ата минута това доведе до гол. Стойчо Атанасов изведе Густаво Кулма и колумбиецът вкара с плътен шут под гредата. В 81-ата минута гостите останаха с човек по-малко, тъй като Димо Атанасов получи втори жълт и респективно червен картон за нарушение срещу Самир Аясс.

Дневник