Спас Русев официално бе обявен за нов собственик на футболния "Левски".

Новината съобщи официално един от досегашните собственици на сините - Иво Тонев по време на Общото събрание на клуба в НДК.

62-годишният бизнесмен получава безвъзмездно акциите на тримата досегашни собственици в лицето на Тонев, Николай Иванов и Александър Ангелов.

Преди малко повече от година тримата получиха равен дял от контролния пакет акции на тогавашния собственик Тодор Батков и обещаха да изчистят задълженията на клуба. До момента обаче се случва точно обратното.

Едно от първите действия на триото бе да преотстъпи 10% от акциите на клуба на организациите на привържениците тръст "Синя България" и Национален клуб на привържениците. Феновете от своя страна обещаха прозрачност на синята общественост и край на модела "бащица - собственик".

Постепенно обаче отношенията между представителите на двете организации и останалите членове на Изпълкома се изостриха, което доведе до серия от оставки.

Първо това стори председателят на УС Иво Тонев, а след него същото направиха и спортният директор на клуба Георги Иванов - Гонзо, както и няколко от членовете на УС. Васил Колев пък подаде оставка като председател на "Синя България" и така на практика се отказа от мястото си в съвета.

dnevnik.bg