Единият от собствениците на "Ботев" Румен Чандъров заяви, че напуска клуба. Бизнесменът, притежаващ няколко хотела в Слънчев бряг под бранда "ДИТ", каза, че е разочарован от поведението на привържениците.

Във вторник следобед Николай Митов беше представен за нов треньор. С викове "говедо" обаче феновете го принудиха да се оттегли.

Чандъров дойде начело на "Ботев" през юни заедно с Георги Самуилов. По думите му не е нормално феновете да определят какво ще се случва в клуба.

"Показахме си байганьовщината за пореден път. Не знам какво да кажа - неуважение, неуважение, неуважение. Не е въпросът феновете какво искат и какво не искат. Аз предполагам, че Митов не иска да бъде постоянно под такова напрежение. Момчето си каза, че няма смисъл да работи тук, ако постоянно ще чакаме някой да дойде и да каже, че не го харесва визуално, че е от "Левски" или ЦСКА", заяви Чандъров пред "Нова".

Бизнесменът посочи, че решението му е окончателно и дава акциите си на феновете. "Могат да си правят референдуми, да си назначават треньори, да си ги сменят през пет кръга, да си им плащат заплатата, на портиера също, на всеки един служител на "Ботев". Само че без мен. Те ме накараха да се оттегля."

"Имах желание да направя нещо голямо. Когато обаче някой тегли каруцата наобратно, нали се сещате. Не мога да правя нещо напук на някои хора. Не искам да се карам с никого, уважавам всеки един, дори и най-големия глупак, само че няма да работя за тях", продължи Чандъров.

Той уточни, че ще помага, но вече не като собственик.

"Ами аз утре ще направя стадиона и пак ще дойде една група от 100-200 човека и ще почнат да ми определят кой да е треньор, що не продавам този, що не купувам оня. Разбирате ли ме за какво става въпрос? Това е абсурдно. Няма такова животно никъде. Не мога да го проумея даже. Сега разбирам и Домусчиев защо си избра Разград - няма фенове, създава си културна агитка и това е. И няма напрежение."

dnevnik.bg