ЦСКА представи тримата си нови футболисти. Голмайсторът на А група от сезон 2013-14 Вилмар Джордан и португалците Рубен Пинто и Руи Педро заявиха, че са наясно с отговорността да бъдат в клуба.

Пинто идва под наем от "Белененсеш" до края на сезона, а другите двама са с постоянни договори.

"Знам какво е ЦСКА. Това е отборът с най-голяма история в България, с най-много титли, с най-много фенове. Да носиш тази фланелка е голяма отговорност и напрежение за всеки играч", каза колумбийският нападател Джордан. Като футболист на "Литекс" той стана голмайстор на А група заедно с Мартин Камбуров, с когото вкараха по 20 гола.

Педро уточни, че е говорил с останалите португалци в ЦСКА, от които е чул добри неща и това е улеснило избора му.

"Много съм щастлив да съм в този отбор. Всички знаем, че ЦСКА е клуб с голяма история в България. Винаги се бори за титла, така че знаем тежестта и отговорността, която носим."

В същия дух се изказа и Пинто. "Това е голям отбор, който се стреми винаги да е сред първите. Мисля, че този клуб винаги трябва да се бори да стане шампион. Много съм горд да нося тази фланелка. Исках да играя в отбор, който се бори за титла. Миналата година записах десет мача в Лига Европа. Тази година ще се боря да стана шампион, надявам се да постигнем всички цели на клуба."

dnevnik.bg