Завръщането на Лионел Меси в националния отбор на Аржентина се превърна в триумф, който завърши с нахлуването на щастливите фенове на терена.

Нападателят на "Барселона" обяви края на кариерата си със синьо-бялата фланелка след поредния разочароващ финал на Копа Америка, но отказването му издържа само два месеца и точно нула мача. Решението му получи прозвището "Мекзит".

Меси донесе победата с 1:0 над Уругвай в мач от световните квалификации, с което Аржентина излезе на първо място в класирането. Уругвай е на второ само с една точка изоставане.

Това беше типичният мач на Аржентина с Меси в състава - "албиселесте" изглеждаше опасен, но не успя да създаде много положения.

В крайна сметка Меси трябваше да реши нещата, след като се справи с няколко защитника три минути преди почивката. Ударът му рикушира в Хосе Мария Хименес и излъга вратаря Фернандо Муслера. Това беше неговият 56-и гол в 114-ия мач за националния отбор.

Пауло Дибала беше другият опасен атакуващ играч, но той получи втори жълт картон преди почивката и напусна терена в сълзи. Анхел ди Мария и Лукас Прато изпитваха трудности в захранването на Меси и Дибала в края на първото полувреме. След като отборът остана с десет души нямаха много шансове да подобрят представянето си.

Уругвай, който се опитваше да запази първото място в квалификациите с равенство, се активизира през второто полувреме, но рядко затрудняваше вратаря Серхио Ромеро.

"Исках да бъда тук след цялата суматоха, която създадох с изявлението, че няма да се върна, а накрая се върнах", заяви Меси.

"От момента, в който го обявих, феновете ми показаха голяма привързаност и съм им наистина благодарен. Нямаше как да не се върна", добави той.

dnevnik.bg