Сребърната медалистка от олимпийските игри в Рио де Жанейро в скока на височина Мирела Демирева се завърна в София.

26-годишната лекоатлетка беше посрещната от най-близките си и от много фенове. Специален букет от 197 рози плюс снимки с лика на скачачката от игрите, тематична торта под формата на скочище и плакати бяха сред приятните изненади за Демирева на летище "София".

Броят на цветята символизираше сантиметрите, които българката преодоля, за да спечели сребърното отличие от игрите в Рио.

Тя получи още множество цветя, балони и други подаръци от близки, приятели и фенове. Букетът от 197 рози и тортата бяха от СКЛА "Берое", за който се състезава Демирева, и община Стара Загора.

Цял рейс с деца от старозагорския лекоатлетически клуб пристигна на летището, за да изненада скачачката. Младите атлети бяха облечени със зелени тениски на клуба.

"За първи път изпитвам емоцията от медала. Това е много по-различно. Вече мисля за следващия сезон и следващия олимпийски цикъл. Чувствам се спокойна. Това, което постигнах, е нещо голямо и неописуемо", сподели Демирева при пристигането си.

"Цената на медала не е висока, защото обичам това, което правя. Не си спомням това, през което съм минала. Мястото ми е в световния елит. Надявам се да покажа точно това", каза още тя.

dnevnik.bg