Агентът на Яя Туре Димитрий Селюк заяви, че Хосеп Гуардиола е унизил клиента му, след като го остави извън групата на "Манчестър сити".

33-годишният халф не попадна в отбора за първите три мача от Висшата лига от началото на сезона. Гуардиола пък заяви, че Туре трябва да подобри ефективността си, когато е без топка в крака.

Въпреки всичко това агентът на играча Дмитрий Селюк заяви, че Яя е амбициран да си извоюва място в състава.

"Ако той спечели Шампионската лига със "Сити" този сезон, ще замина за Англия и ще кажа пред камерите, че той е най-добрият мениджър в света. Ако това обаче не се случи, надявам се, че Пеп ще има смелостта да каже, че е сбъркал, като е унижил голям играч като Яя", коментира Селюк пред английските медии.

"Това е решение на мениджъра и ние трябва да се съобразим с него. Яя е професионалист и той ще направи всичко, което се иска от него. Вероятно Пеп мисли, че Туре е достатъчно добър да играе в последните 10 минути на мач от Купата на Лигата срещу отбор от трета дивизия. Да, шегувам се. Това, което мога да кажа, е, че Яя ще прекара сезона в Сити. Той няма да напусне през януари и се надява да получи шанс да се докаже", допълни агентът.

dnevnik.bg