Футболната звезда Лионел Меси обясни какво го е накарало да се изруси. Аржентинецът говори за пръв по темата, след като премина през труден период покрай отказването си от националния отбор.

През лятото нападателят обяви, че повече няма да играе за Аржентина. Думите му дойдоха след загубения финал срещу Чили в Копа Америка, в който той пропусна дузпа.

Тази седмица Меси все пак игра срещу Уругвай в квалификацията за световното в Русия през 2018 г. Нападателят вкара победния гол за 1:0.

"Направих промяна, за да започна от нулата. Имаше много неща, които ми тежаха, и затова си казах: "Трябва да сложа край на това и да започна наново", обясни Меси в интервю пред Минго.

Той говори за болезнено загубения финал на Копа Америка. "Усещахме, че това е нашият финал - заради отбора, който имахме, и заради формата, в която бяхме. Повече от всеки друг исках да спечелим. Бяхме толкова близо, че разочарованието се оказа огромно."

Меси добави, че е преосмислил решението за оттеглянето си, след като си е дал сметка, че "в един момент с този отбор трябва да спечели отличие".

dnevnik.bg