Българският национален отбор по футбол е еднолично на върха в група А от квалификациите за световното първенство в Русия през 2018 г.

След трудната победа с 4:3 срещу Люксембург воденият от Ивайло Петев състав има три точки. В другите два мача се получиха равенства - Беларус и Франция не си отбелязаха голове, а Холандия стигна до 1:1 при гостуването си на Швеция.

След месец българският отбор има две трудни гостувания - на 7 октомври е мачът с Франция, а три дни по-късно е този с Швеция.

Скандинавците поведоха срещу Холандия в края на първото полувреме. Тогава след центриране на границата на наказателното поле Маркус Берг открадна топката и с много техничен удар прехвърли вратаря на "лалетата".

След почивката Холандия игра много силно и имаше пълно превъзходство. Гостите отправиха цели 17 удара, шест от които точни, но успяха само да изравнят.

В 67-ата минута след удар на Янмаат вратарят Робин Олсен спаси. Топката обаче попадна в Уесли Снайдер, който вкара за 1:1.

В Беларус французите имаха пълно превъзходство както във владението на топката, така и в създадените положения. "Петлите" не можаха да вкарат при никой от 23-те си изстрела и си тръгват с точка.

В 60-ата минута Оливие Жиру улучи гредата, а в останалите случаи вратарят Андрей Горбунов спаси ударите на играчите на съперника.

dnevnik.bg