Българските отбори записаха победа и загуба в шестия кръг от шахматната олимпиада в Баку. Женският състав спечели с 3:1 срещу Словакия, а мъжете отстъпиха с 0.5:3.5 срещу Словения.

Бившата световната шампионка Антоанета Стефанова спечели с белите фигури срещу Ева Репкова в 25 хода. На трета дъска Адриана Николова направи реми с безгрешната до момента Моника Мотицакова.

Ива Виденова донесе важната втора победа за българския тим, като се наложи срещу Вероника Масликова. Елица Раева имаше превъзходство срещу Светлана Суцикова, но след грешка на 40-ия ход срещата завърши реми.

Българките събраха осем точки и са на 23-ото място. Водач е Русия с 11. Днес съперник на женския отбор на България ще е Молдова.

В отсъствието на Веселин Топалов, който се прибра в Испания заради раждането на втората му дъщеря, България не можа да се противопостави срещу Словения. В четирите партии единствено Красимир Русев стигна до реми с Юре Скоберни.

Момчил Николов, Валентин Йотов и младият Мартин Петров загубиха съответно от Александър Белявски, Лука Ленич и Матей Шебеник.

България остава със седем точки и се смъкна до 51-ото място. Днес съставът ще срещне Белгия.

Индийците са начело с пълен актив от 12 точки след победата си с 2.5:1.5 срещу Холандия.

dnevnik.bg