България и Италия могат да организират по-добро световно по волейбол спрямо това, което представи Полша през 2014. Това заяви президентът на международната федерация (FIVB) Ари Граса в интервю за "Капитал".

"Световното в Полша постави много висок стандарт, но това ни даде точка, от която да тръгнем нагоре. Вярвам, че България и Италия ще успеят да надскочат. Имаме и положителния опит и инерцията от Рио 2016, които ще използваме като трамплин за бъдещи успехи", каза Граса.

По думите му "това е повратен момент за FIVB и международния волейбол, защото за пръв път две държави ще организират съвместно ключовото ни събитие".

"Италия и България вече са приемали световното поотделно, бяха съдомакини на европейското първенство през 2015 г. и съм сигурен, че ще стъпят на този опит за едно незабравимо събитие."

Бразилецът смята, че волейболът се намира в "златна ера", но е убеден, че има накъде да се развива. Пред "Капитал" той постави много висока оценка на олимпийските турнири по волейбол и плажен волейбол и говори за проблема с празните места по трибуните в Рио 2016.

dnevnik.bg