"Верея" спечели убедително дебютния си мач на "Трейс арена" в Първа лига. Старозагорци се наложиха с 3:0 срещу "Монтана".

Резултата откри Илиян Йорданов, а след това два гола за успеха вкара Георги Андонов. В началото на второто полувреме при 0:2 Петър Атанасов изпусна дузпа за "Монтана".

Домакините имаха превъзходство в срещата и заслужено взеха трите точки. с Тях те събраха десет и се изравниха с намиращите се на трето място ЦСКА и "Черно море", които са с мач по-малко. "Монтана" е последен с една.

Първата възможност за "Верея" беше в 11-ата минута, когато Момчил Цветанов улучи греда след техничен удар. В 32-ата Йорданов беше изведен зад защитата от Андонов и преодоля вратаря Ивайло Василев.

Осем минути по-късно Иван Михов направи нарушение в наказателното поле и от дузпа Андонов удвои.

В началото на втората част и гостите получиха дузпа. Иван Караджов спаси удара на Атанасов. Малко по-късно вратарят се справи и с удар на Андреас Васев.

При бърза атака в 68-ата минута Педро Еуженио напредна по дясното крило и пусна в наказателното поле, където Андонов засече и вкара втория си гол. До края "Верея" пропусна възможности да увеличи преднината си.

Дневник