Неубедителният от началото на сезона "Арсенал" спечели драматично трите точки, след като победи с 2:1 у дома срещу "Саутхемптън" в мач от Висшата лига на Англия.

"Артилеристите" изоставаха в резултата, но направиха обрат, като победното попадение падна в добавеното време от дузпа.

Гостите от "Саутхемптън" поведоха след автогол на вратаря Петер Чех в 18-ата минута. Душан Тадич изпълни технично пряк свободен удар, Чех изби в напречната греда, но топката се отби в тялото му и влезе в мрежата.

"Арсенал" изравни бързо след ефектно попадение на Лоран Кошчелни, който засече топката със задна ножица в 29-ата минута за 1:1. Победата на лондончани донесе Санти Касорла, който реализира дузпа в четвъртата минута на добавеното време.

Друг лондонски тим - "Тотнъм", остава непобеден от началото на сезона, след като разгроми "Стоук сити" с 4:0 като гост.

Два гола за "шпорите" вкара кореецът Хьон Мин Сон в 41-ата и 56-ата минута, а по веднъж се разписаха Деле Али и звездата Хари Кейн, за когото това е първи гол за сезона. "Тотнъм" громи "Стоук" като гост с 4:0 във Висшата лига за втора поредна година.

"Уест хем" допусна първа шампионатна домакинска загуба на новия си клубен стадион - "Лондон Стейдиъм", след 2:4 срещу "Уотфорд".

"Чуковете" поведоха с 2:0 след два гола на Антонио, но домакините допуснаха пълен обрат след точни попадения за "Уотфорд" на Одион Игало, Трой Дийни, Етиен Капуе и Хосе Олебас. 

Дневник