Кристиано Роналдо вкара гол в първия си мач от финала на европейското първенство по футбол. Португалският нападател откри резултата за "Реал" (Мадрид) при разгромната победа с 5:2 над "Осасуна" в третия кръг на испанското първенство.

Роналдо реализира на празна врата още в шестата минута след брилянтно подаване на Гарет Бейл, който беше изведен отдясно и центрира. Той не беше играл, откакто се контузи в мача срещу Франция на Евро 2016, но днес беше във вихъра си.

Петима различни играчи на столичани вкара попаденията преди "Осасуна" да успее да се разпише. Данило увеличи на 2:0 в 40-ата минута, след като нанесе мощен удар от около 15 метра. Серхио Рамос покачи още резултат в добавеното време на първата част. Той се извиси най-високо при изпълнение на корнер от Тони Кроос.

Другият централен защитник Пепе също вкара от корнер в 56-ата минута, отново след центриране на Кроос. След още шест минути Лука Модрич реализира със страхотен шут от линията на наказателното поле за безпроблемния успех на хората на Зинедин Зидан.

Ориол Риера вкара за 1:5 в 64-ата минута, след като получи чудесно центриране от Де ла Куевас. След това пропусна и дузпа,но пък центрира точно за Давид Гарсия, който оформи крайния резултат в 78-ата минута с прехвърлящ удар с глава.

С този успех "Реал" има пълен актив от девет точки и временно е начело в класирането преди двубоя на "Барселона" срещу "Алавес".

По-рано "Атлетико" (Мадрид) постигна първа победа за сезона, след като разгроми с 4:0 като гост "Селта". Френският национал Антоан Гризман се отличи с два гола и асистенция, а по веднъж се разписаха Коке и Анхел Кореа.

След две поредни равенства в първите два кръга на шампионата, "дюшекчиите" най-сетне взеха три точки, при това повече от убедително. След нулево първо полувреме Коке даде начало на головата серия с попадение в 53-ата минута след асистенция на Гризман. Последваха два бързи гола с глава на най-добрия играч на Евро 2016 Антоан Гризман в 73-ата и 80-ата минути. Крайното 4:0 оформи резервата Анхел Кореа минута преди края. 

Дневник