"Челси" запази тенденцията да се измъква с късни попадения под ръководството на Антонио Конте.

Сините завършиха 2:2 при гостуването си на "Суонси" и загубиха първи точки от началото на сезона в Англия. С основен принос за точката бе Диего Коща, който вкара първото и последното попадение в мача, като между двете "лебедите" за три минути направиха временен обрат.

След загубата на точки лондончани останаха на второ място в подреждането с 10 точки, а едноличен лидер вече е "Манчестър сити", който вчера спечели градското дерби с "Юнайтед".

В 18-ата минута "Челси" поведе, след като Фернандес не успя да изчисти добре с глава след центриране, Оскар свали към Коща, който стреля с десния крак и прати топката в долния десен ъгъл. Малко след това Еден Азар имаше чудесна възможност да удвои, но Фабиански се намеси добре и спаси удара на белгиеца.

Две минути преди края на първата част Коща направи голям пропуск, след като топката стигна до него при разбъркване в наказателното поле след изпълнение на корнер. Бразилецът обаче не успя да я прати в мрежата от непосредствена близост.

Въпреки значителното предимство на гостите "Суонзи" стигна до изравнителен гол в 59-ата минута. Бароу изведе с дълго подаване Гилфи Сигурдсон в наказателното поле, Куртоа тръгна да пресича и се хвърли на шпагат, но препъна нападателя. Андре Маринър посочи бялата точка и показа жълт картон на стража, а исландецът не сбърка и изравни.

Само две минути по-късно обратът стана пълен. Лирой Фер отне топката от Гари Кейхил, който разменяше подавания с Джон Тери пред наказателното поле. След това холандецът стреля покрай Куртоа, който опита да се намеси, но не успя да спре топката и тя влетя във вратата му.

В следващите минути Фабиански се намеси решаващо на няколко пъти след удари на Азар, Коща и Оскар. В 81-ата минута все пак Диего Коща изравни. При продължителна атака на гостите Иванович стреля, получи се рикошет, след който испанският национал засече топката с акробатичен удар.

В ситуацията нападателят удари с крак в лицето Кайл Ноутън, но съдията прецени, че голът е редовен.

Дневник