"Лудогорец" е първият български отбор, който ще участва за втори път в групите на Шампионската лига. Амбициите на българския шампион този път са да прескочат групите, а собственикът на клуба Кирил Домусчиев обяви, че "орлите" ще се борят за "точки, слава, имидж и пари".

Първият мач на тима от Разград е срещу стар познайник – швейцарският шампион "Базел", с когото са играли общо четири пъти в последните три сезона, включително и при последното им участие в тази фаза на надпреварата преди две години.

Треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев заяви, че отборът му ще се опита да докаже развитието си от последните няколко години и първата възможност за това е гостуването в Швейцария днес.

"Гледахме няколко мача на "Базел". Общото мнение е, че "Базел" е по-добър в сравнение с отбора, срещу който играхме преди. Ние също имаме нашите шансове и възможности. "Лудогорец" е това, което е в момента. За годините си има сравнително развитие и мисля, че ще го видите утре", заяви специалистът.

"Знаете класата на противниците ни. Ние ще направим максимума, за да спечелим точки. За мен има израстване на отбора. Знаем кога трябва да се вдигне темпото и да постигнем това, което е необходимо", добави Дерменджиев.

Вратарят на тима Владислав Стоянов бе в шеговит тон заяви, че "орлите" ще се борят за първото място в групата, в която са още отборите на "Арсенал" и ПСЖ.

"Заминаваме без никакво напрежение. Голямата цел вече е постигната - да влезем в групите. Сега трябва да се забавляваме срещу най-големите отбори. Когато се забавляваме, ще покажем най-доброто, на което сме способни. За нас е чест да играем с такива отбори. Първият мач е много важен от психологическа гледна точка. Важно е да видим как ще тръгнем, надявам се да вземем нещо", заяви стражът.

Наставникът на "Базел" Урс Фишер пък заяви, че "Лудогорец" е опасен отбор, който обича да контролира играта, без значение срещу кого играе.

"Лудогорец" има голям потенциал, разполага с бързи играчи и се опитва да контролира играта независимо от това къде и срещу кого играе – "Реал" или "Базел". Ако ние обаче успеем да покажем нашата игра през целия мач и да запазим спокойствие, вярвам че ще се представим добре. Важно е да запишем добър резултат в първия ни мач. Искаме да сме в Европа и през зимата, така че всяка точка е важна", заяви треньорът на швейцарците преди двубоя, който започва в 21.45 българско време.

dnevnik.bg