Вторият ден от груповата фаза на Шампионската лига ще предложи още много емоции и интересни сблъсъци.

Днес шампионът "Реал" (Мадрид) ще започне защитата на титлата си с надеждата да стане първия отбор в историята на Шампионската лига, който е вдигал трофея два поредни пъти.

Първото препятствие пред белите е "Спортинг" (Лисабон), който ще гостува на "Сантиаго Бернабеу".

"Много сме спокойни след доброто начало на сезона. Наясно сме с важността на турнира. Играчите са готови за първия мач. Много отбори са фаворити. Ние трябва да се раздаваме напълно в Шампионска лига. Хубавто е, че сме добре подготвени. Очаквам труден мач срещу "Спортинг", той играе добре. Очаквам да се получи истинска битка", коментира наставникът на испанците Зинедин Зидан.

"Нормално е да има напрежение върху отбора. До финала ще бъдем подложени на напрежение. Това не ни притеснява. Ние сме доказали, че може да излизаме от подобни ситуации", каза още французинът, който ще може да разчита на голямата си звезда Кристиано Роналдо, който до скоро лекуваше контузия.

За португалеца мачът със сигурност ще е по-специален, тъй като звездата му изгря именно, когато носеше екипа на португалския гранд. Роналдо се е изправял срещу "Спортинг" вече два пъти. Това се случи в груповата фаза на Шампионската лига през 2007 година, когато с екипа на "Манчестър юнайтед" записа две победи, реализирайки и в двата мача.

Днес дебют в турнира ще направи съставът на "Лестър", който ще се опита да изненада всички и в най-комерсиалния турнир, както го направи миналия сезон, спечелвайки титлата на Англия. Лисиците не са играли на европейска сцена от 16 години насам, а участието им в турнир извън Острова ще е едва четвърто в историята.

Английските шампиони имаха късмет при жребия и попаднаха в сравнително лека група с тимовете на "Порто", "Копенхаген" и "Брюж", на когото ще гостуват днес.

Халфът на лисиците Дани Дринкуотър сподели, че тимът му ще се опита да повтори постижението на славния "Нотингам форест", който през 1978 година печели единствената си титла на Англия, а в следващите две години на два пъти триумфира и с КЕШ.

"Няма да кажа, че не можем да направим постижение като това на "Форест". Ще бъде глупаво да кажа, че нямаме шансове да вземем Шампионската лига. Никой не е смятал, че ще станем шампиони на Англия. Ако успеем да опровергаем хората, които не вярват в нас, тогава ще бъде чудесно. Пътят в Шампионската лига е доста дълъг", коментира английският национал. В

"Не искаме това участие в лигата да остане първо и последно за отбора. Трябва да покажем истинските ни възможности. Това е огромна възможност за отбора и за нас като футболисти", каза още Дринкуотър.
Програма на мачовете днес:

Група Е
21.45 "Байер" (Леверкузен) - ЦСКА (Москва)
21.45 "Тотнъм" - "Монако"

Група F
21.45 "Реал" (Мадрид) - "Спортинг"
21.45 "Легия" - "Борусия" (Дортмунд)

Група G
21.45 "Брюж" - "Лестър"
21.45 "Порто" - "Копенхаген"

Група Н
21.45 "Ювентус" - "Севиля"
21.45 "Лион" - "Динамо" (Загреб)

dnevnik.bg