Руският "Зенит" направи исторически обрат на старта в Лига Европа. Отборът от Санкт Петербург спечели с 4:3 срещу "Макаби" (Тел Авив).

В Нетаня домакините водеха с 3:0 до 77-ата минута. Тогава руснаците започнаха похода си и успяха да спечелят срещата от първия кръг в груповата фаза.

През първата част "Зенит", воден от Мирча Луческу, имаше преимущество, но с единствения си точен удар "Макаби" поведе. В 26-ата минута Медунянин центрира фалцово в наказателното поле, но никой не игра с топката и тя влезе във вратата.

Израелците увеличиха преднината си в 50-ата минута, когато Кяртансон засече с глава подаване от дясно. "Макаби" стигна до 3:0 с много красив гол на Медунянин от фаул в 70-ата.

Обратът на "Зенит" започна в 77-ата минута. Тогава Джулиано отклони към Кокорин, който на празна врата вкара с глава. Малко по-късно Даса от домакините беше отстранен заради втори жълт картон.

В 84-ата руснаците получиха право да изпълнят двоен удар в наказателното поле и с мощен удар Мак намали на 2:3. Две по-късно след подаване от ляво топката стигна до оставения сам Джулиано и той изравни.

Бразилецът направи втората си асистенция в мача и в 92-ата минута Джорджевич се възползва и засече с глава за 4:3.

В друга среща от Лига Европа "Апоел" с Живко Миланов в състава си направи обрат за 2:1 срещу "Астана", воден от Станимир Стоилов.

Дневник