Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Жозе Моуриньо смята, че няма нужда от излишно напрежение около отбора му след двете поредни загуби. Англичаните отстъпиха с 0:1 срещу "Фейенорд" в Лига Европа, а през уикенда паднаха с 1:2 у дома от градския съперник "Манчестър сити".

Според Специалния отборът му е заслужавал повече в тези две срещи.

"Когато спечелихме "Къмюнити шийлд" и първите три мача във Висшата лига, не бях на луната. Не казвах, че сме феноменален отбор и че ще разбием всеки съперник", каза Моуриньо.

"Знам, че сега не сме в положение да щракаме с пръсти и не всичко е перфектно. Но макар да не изиграхме феноменални мачове при тези две загуби, мисля, че е наказание да паднем и в двата. Смятам, че заслужавахме повече."

Португалецът изтъкна, че ролята му е да помогне на футболистите да не изпадат в лошо настроение. Той се надява играчите да се подготвят за мача с "Уотфорд" в неделя.

Според Моуриньо "Юнайтед" е имал превъзходство срещу "Фейенорд" през второто полувреме. "Ние опитвахме да спечелим, а те опитваха да не загубят." Той добави, че е разочарован, защото в момента, в който отборът му бил притиснал холандците, дошъл голът "от чиста засада".

Дневник