"Ливърпул" спечели с 2:1 гостуването си на "Челси". Червените изиграха силен мач и триумфираха на "Стамфорд бридж".

Те поведоха с головете на Деян Ловрен и Джордан Хендерсън през първото полувреме. След почивката Диего Коща намали, но мърсисайдци не позволиха да се стигне до изравняване.

Двата отбора имат по десет точки, като "Челси" е четвърти, а "Ливърпул" е пети.

Червените продължиха уверено по пътя си, изправил ги пред задачата да се справят с трудна програма в началото. Те вече победиха "Арсенал", шампиона "Лестър" и "Челси" и завършиха 1:1 с "Тотнъм", като единственото поражение е от "Бърнли" (0:2).

Воденият от Антонио Конте състав, от своя страна, започна с три поредни победи, но след това направи 2:2 със "Суонзи".

"Ливърпул" започна силно срещата в Лондон и имаше превъзходство през първото полувреме. Червените разиграваха бързо в нападение и затрудняваха защитата на съперника.

В 17-ата минута след центриране от ляво отбраната на сините сгреши и изскочилият непокрит Ловрен вкара отблизо. В 36-ата Хендерсън отбеляза много красив гол след забележителен удар от разстояние.

След почивката "Челси" значително подобри играта си. Коща, който получаваше малко възможности през първата част, вече беше по-деен.

В 61-ата минута той се възползва от отлично отиграване на Неманя Матич. Сърбинът направи двойно подаване с Оскар и продължи почти до аутлинията, където задържа и подаде на Коща. Нападателят използва шанса и изравни.

Секунди по-късно испанският национал беше близо до това да изравни, но ударът му беше спасен. До края усилията на "Челси" не дадоха резултат.


Dnevnik.bg