"Барселона" постигна безпроблемна победа с 5:1 при гостуването на "Леганес" и записа третия си успех от началото на сезона в Примера дивисион.

Каталунците завършиха седмицата с 12 попадения в две срещи, след като във вторник разбиха "Селтик" със 7:0 в Шамионската лига. Те показаха, че бързо са се отърсили от неочакваното поражение срещу "Алавес" в предишния кръг, а Лионел Меси, Луис Суарес и Неймар продължиха да бележат с пълна сила.

Меси постави начало на головото шоу в 15-ата минута. Той изостри бърза контраатака с пас към дясното крило за Суарес. Уругваецът напредна по фланга, елиминира противников бранител и сервира топката за Меси, който отблизо я прати в мрежата с левия крак.

В 31-ата минута четирикратният носител на "Златната топка" върна жеста на своя съотборник. Аржентинецът се възползва от грешка в половината на "Леганес", разходи се между защитниците на домакините и комбинира вдясно със Суарес, за когото остана да се разпише на празна врата.

До края на полувремето остана време и за третата звезда в нападението на "Барселона" да отбележи. Меси се освободи по страхотен начин от прекия си пазач и технично изведе Суарес зад защитата. Уругваецът излезе очи в очи с вратаря Йон Серантес, но не подходи егоистично и осигури лесно попадение за Неймар.

Девет минути след почивката комбинация между двамата доведе до дузпа за "Барселона". Суарес пусна прекрасен пас от дълбочина с външен фалц, а Неймар овладя и се насочи към вратата, след което беше фаулиран от Унай Бустинса. Меси се зае с отсъдената дузпа и не сбърка за 4:0.

След гола Луис Енрике смени Суарес и Иван Ракитич с Пако Алкасер и Арда Туран, а малко след това и Андрес Иниеста получи почивка и в игра се появи Денис Суарес.

В 64-ата минута "Барселона" стигна до пето попадение, след като секунди по-рано гредата попречи на Меси да оформи своя хеттрик. Рафиня отне топката в половината на "Леганес", напредна до границата на наказателното поле и с много красив изстрел с левия крак не остави шансове на Серантес.

След петия гол каталунците намалиха оборотите, а "Леганес" успя да върне едно попадение десет минути преди края чрез Габриел.

Дневник