"Манчестър сити" разби гостуващия "Борнемут" с 4:0 и остава единственият отбор със стопроцентов актив във Висшата лига. "Гражданите" записаха пета победа от пет мача в първенството и общо осми успех от осем официални срещи под ръководството на Пеп Гуардиола.

Тинейджърът Келеши Ихеаначо отново се справи отлично със заместването на наказания Серхио Агуеро и се отчете с гол и асистенция, а останалите попадения бяха дело на Кевин де Бройне, Рахим Стърлинг и Илкай Гюндоган.

Де Бройне продължи страхотното си представяне от началото на сезона и даде тон за убедителната победа в 15-ата минута. Белгиецът стреля по земята от пряк свободен удар, стената подскочи и топката се озова в долния десен ъгъл на Артур Боруц.

Десет минути по-късно домакините удвоиха аванса си след отлична контраатака. Де Бройне изведе Стърлинг зад защитата, английският национал напредна и сервира топката за Ихеаначо, за когото не беше проблем да отбележи в опразнената врата.

Чудесното разбирателство между тройката в нападението на "Сити" доведе до трети гол в 48-ата минута. Попадението дойде по идентичен начин - Де Бройне изведе Ихеаначо зад защитата, а тинейджърът върна жеста на Стърлинг, който успя да отбележи, въпреки че не засече добре подаването.

В 67-ата минута направилият дебют с екипа на "Сити" Гюндоган оформи крайния резултат. Той получи чудесно подаване от Де Бройне и с премерен удар с десния крак не остави шансове на Боруц.

В същото време "Арсенал" победи "Хъл сити" с 4:1 като гост, шампионът "Лестър" не срещна трудности срещу "Бърнли" у дома - 3:0, а "Уест бромич" задълбочи кризата при "Уест хем" след домакински успех с 4:2.

Дневник