"Левски" надигра безпроблемно гостуващия "Пирин" и постигна пета поредна победа в Първа лига.

Сините спечелиха с 2:0 и събраха 17 точки, с които излязоха начело в класирането преди оставащите три срещи от седмия кръга.

Тимът на Люпко Петрович започна силно мача, вкара две попадения още до 27-ата минута и след това с лекота удържа аванса си. Домакините можеха да запишат и доста по-убедителен успех, но пропуснаха добри възможности след почивката.

След като Антонио Аниете и Бабатунде Адениджи пропуснаха по една възможност да открият резултата, централният защитник Димитър Пиргов даде аванс на "Левски" в 18-ата минута. Той засече центриране от корнер с глава след чудесен плонж.

В 27-ата минута сините хванаха "Пирин" на бърза контраатака и стигнаха до втори гол. Франсис Нар изведе Адениджи, който влезе на скорост в наказателното поле и стреля с десния крак, а след лоша намеса на вратаря Аргилашки топката се озова в мрежата.

До почивката Аниете и Адениджи пропуснаха по още едно изгодно положение за гол, а през втората част "Левски" намали оборотите. Въпреки това сините имаха добри шансове да увеличат аванса си, но Аниете, Божидар Краев и Нар не се възползваха.

На отсрещната врата Боян Йоргачевич на практика нямаше никаква работа, след като играчите на "Пирин" не отправих нито един точен изстрел в мача.

След този успех "Левски" изпревари с една точка "Дунав" (Русе), който утре гостува на третия "Ботев". "Пирин" е на 11-а позиция с две победи, едно равенство и четири загуби.

Дневник