Шампионът "Лудогорец" победи "Славия" у дома с 3:1 и се изкачи на трето място във временното класиране на Първа лига.

Разградчани записаха трети успех в последните си четири мача и събраха 13 точки след първите си шест двубоя в първенството.

Тимът на Георги Дерменджиев се доближи на четири точки от лидера "Левски", като има мач по-малко от сините. На второ място с 16 точки е "Дунав", който в неделя гостува на четвъртия "Берое".

"Лудогорец" нямаше никакви проблеми през първото полувреме на стадиона в Разград и успя да вземе аванс от два гола. Kозмин Моци откри резултата 13-ата минута, след като реализира дузпа, отсъдена за игра с ръка на Омар Абуд.

Две минути по-късно вратарят Марио Кирев спаси изстрел на Клаудиу Кешеру, а в 18-ата минута Марселиньо удари напречната греда от пряк свободен удар.

Все пак домакините успяха да удвоят преднината си в последната минута на първото полувреме. "Славия" сбърка при изнасянето на топката, а Марселиньо изведе Вандерсон зад защитата и той прати топката покрай Кирев за 2:0.

"Славия" заигра по-добре в началото на второто полувреме и успя да намали резултата в 60-ата минута, когато централният защитник Стефан Велков вкара с глава след центриране от корнер.

Голът за кратко разби ритъма на "Лудогорец", но Георги Дерменджиев пусна в игра Абел Анисе и домакините бързо си върнаха контрола върху мача.

В 75-ата минута друга от резервите Джонатън Кафу уби интригата с трети гол след втората асистенция на Марселиньо в мача. За Кафу това беше първи гол в Първа лига от началото на сезона.

Дневник