"Манчестър юнайтед" даде пореден признак за спортно-техническа криза, след като записа третото си поредно поражение.

Играчите на Жозе Моуриньо загубиха с 1:3 от "Уотфорд" като гост, след като миналата седмица отстъпиха на градския си съперник "Сити", а след това бяха победени и от "Фейенорд" в Лига Европа.

След поредния си неубедителен мач "червените дяволи" остават на шеста позиция с девет точки и са на шест от върха, където са "гражданите". "Стършелите" пък записаха втората си поредна победа в първенството и се изкачиха на девето място.

В началото на мача домакините владееха инициативата и създадоха няколко много опасни положения, докато "червените дяволи" не можеха да намерят ритъма си.

В 20-ата минута Давид де Хеа и Крис Смолинг направиха фрапантна грешка и се сблъскаха при опита си да играят с топката при безадресна топка, изсипана в наказателното поле. Одион Игало се озова на отлична позиция, но вместо да стреля в опразнената врата, той направи по-трудното и стреля встрани.

В 21-ата минута и "Юнайтед" създаде първата си опасна атака. Златан Ибрахимович, Уейн Рууни и Маркъс Рашфорд комбинираха добре, последният центрира към шведа, който от границата на малкото наказателно поле стреля встрани от вратата. Последваха силни минути за гостите и в 31-ата минута Пол Погба нанесе удар от около 30 метра, който срещна напречната греда.

Три минути след това "Уотофорд" нанесе своя удар и излезе напред в резултата. Мигел Бритос отне топката от Антони Марсиал в близост до наказателното поле на "червените дяволи", а след това Дарил Янмаат напредна по дясното крило. Рейдът му завърши с връщане към Етиен Капуе, който бе останал сам около точката на дузпата и с плътен удар в долния десен ъгъл матира Де Хеа, въпреки че вратарят закачи с крак топката.

Гостите имаха претенции, че Марсиал, който пострада в ситуацията преди гола, е бил фаулиран, но съдията не отсъди нарушение. При сблъсъка французинът удари главата си и трябваше да бъде принедително сменен от Ашли Йънг.

Втората част започна с логичен натиск на гостите, които побързаха да стигнат до изравнително попадение. То стана факт в 62-ата минута след хубаво разиграване между Ибрахимович и Рашфорд. Шведът направи двойно подаване с младока и излезе отдясно в наказателното поле, след което центрира. Рашфорд се размина с топката при опита си да играе с глава, но след това защитниците на "Уотфорд" му я подариха и той от непосредствена близост се разписа.

Последва период без сериозни опасности пред двете врати, който приключи в 79-ата минута. Тогава Ибрахимович се извиси в наказателното поле и с глава насочи топката в левия ъгъл на вратата. Еурелио Гомеш обаче се намеси брилянтно и с последни сили изби в корнер.

Този пропуск се оказа фатален за "червените дяволи", след като пет минути по-късно получиха гол. Роберто Перейра бе изведен много добре в коридор отдясно, след което веднага върна към точката на дузпата, където появилият се преди секунди Хуан Сунига отправи хубав диагонален изстрел право в целта.

В четвъртата минута на продължението "Уотфорд" получи право да изпълни дузпа, която Трой Дийни реализира за крайното 3:1.

Dnevnik.bg