Нико Розберг си върна първото място в класирането на Формула 1, след като спечели трето поредно състезание в шампионата.

Германецът триумфира в Гран при на Сингапур и така изпревари в подреждането съотборника си в "Мерцедес" Люис Хамилтън, който преди лятната пауза имаше преднина от 19 точки на върха. След днешния успех Розберг поведе с осем точки на шампиона.

Британецът завърши на трета позиция, а второто място бе за Даниел Рикардо с "Ред Бул". Австралиецът бе втори на стартовата решетка и съкрати сериозната преднина на Розберг, но не успя да го изпревари.

На старта на състезанието Карлос Сайнц пресече пътя на Нико Хулкенберг, който загуби контрол и се завъртя и вследствие на това напусна състезанието. След 30-ата обиколка Кими Райконен пък изпревари Хамилтън, но британецът върна третата си позиция, въпреки че изоставаше на три секунди.

В крайна сметка Райконен и съотборникът му във "Ферари" Себастиан Фетел завършиха на четвърто и пето чясто. В зоната на точките влязоха още Макс Верстапен ("Ред бул"), Фернандо Алонсо ("Макларън"), Серхио Перес ("Форс Индия"), Даниел Квят ("Торо росо") и Кевин Магнусен ("Рено").

Dnevnik.bg