Отборът на Аржентина се класира на финала за купа "Дейвис", неофициалното отборно световно първенство по тенис за мъже.

На полуфиналите южноамериканските тенисисти записаха драматична победа с 3:2 над миналогодишния шампион Великобритания насред Глазгоу.

Още в петък звездите на двата тима - Хуан Мартин дел Потро и Анди Мъри, дадоха заявката, че сблъсъкът ще бъде епичен, след като аржентинецът спечели в петсетов трилър, който бе повторение на финала на олимпийските игри. След това неговият сънародник Гуидо Пея се наложи в четири сета над Кайл Едмънд и увеличи преднината на "гаучосите" на 2:0.

В събота Анди Мъри и брат му Джейми върнаха британците в двубоя след победа на двойки над Дел Потро и неговия партньор Леонардо Майер.

Днес драмата стана пълна, след като световният №2 очаквано победи Гуидо Пея с 6:3, 6:2, 7:5 и изравни резултата. В последния мач от програмата Дел Потро трябваше да играе срещу Кайл Едмънд, но в последния момент капитаните на двата тима направиха промяна и в решаващия сблъсък се изправиха Леонардо Майер и Даниел Евънс.

Майер стигна до обрат с 4:6, 6:3, 6:2, 6:4 и така прати тима си на финала на надпреварата, в който ще се изправят срещу водения от Марин Чилич отбор на Хърватия. Балканците стигнаха до спора за трофея след успех с 3:1 над Франция.

Dnevnik.bg