Семейството на легендата на Формула 1 Михаел Шумахер ще съди германско списание заради публикуваната в него информация, че бившият пилот отново може да ходи.

В момента седемкратният световен шампион се лекува в дома си, след като претърпя тежък инцидент в края на 2013 година по време на ски-ваканция в Алпите. Шумахер получи сериозна черепно-мозъчна травма, а прогнозите за това дали ще успее да се възстанови са противоречиви, което не спира таблоидите да спекулират със състоянието му.

Семейството на Шумахер избягва да споделя каквито и да е подробности за състоянието на бившия състезател, а когато го прави е чрез официални изявления.

Списанието, което фамилията ще съди е "Бунте", който в коледния си брой цитира неназован "приятел" на Шумахер, който твърди за него, че е "много слабо, но вече може да ходи с помощта на терапевти".

Историята за пилота бе на първата страница на списанието и предизвика изявление от страна на агента му Сабине Кем, в която тя заяви, че всичко написано е лъжа. Кем каза още, че поведението на медията е "безотговорно" и дава фалшиви надежди на хората, които обичат Михаел.

dnevnik.bg