Бившият треньор на "Пирин" (Благоевград) Наджи Шенсой обяви, че ще подаде жалба срещу клуба във ФИФА заради дължима премия от 20 000 евро. Косовският специалист твърди, че благоевградчани му дължат сумата за това, че е запазил мястото на отбора в елита.

"Имах клауза, че ако не изпаднем, трябва да получа премия от 20 000 евро. Не ми ги платиха и утре с моя адвокат ще пуснем жалба във ФИФА", заяви Шенсой в интервю за "7 дни спорт". По думите му крайният срок за плащането на сумата е бил 15 юни.

"Пирин" се управлява от нечестни хора. Ръководителите на клуба излъгаха преди два месеца пред медиите, че ще ми платят всичко, което съм заслужил. Искам цялата спортна общественост в България и Благоевград и най-вече феновете на "Пирин" да знаят каква е истината", каза още треньорът.

Шенсой твърди, че е отказал предложение за разсрочено плащане на премията и е дал срок на клуба да му преведе всичко накуп до 15 септември.

В същото време ръководството на "Пирин" категорично отрича да дължи пари на Шенсой. "Като бивш негов работодател ние считаме, че изявленията във въпросното интервю са крайно некоректни и не отговарят на истината", заявиха от "Пирин" в писмо до медиите.

"Нееднократно сме изказвали голямата си благодарност към него за свършената работа, но подобни недоказани и вредни твърдения не желаем и няма да толерираме", допълват от ръководството на благоевградския клуб. 

dnevnvik.bg