Дисциплинарната комисия към БФС наложи светкавично наказание на ЦСКА след агресивните действия на феновете на тима след края на домакинския двубой срещу "Черно море" вчера.

Футболната централа наложи глоба в общ размер 6300 лева и разпореди частично затваряне на сектор А на "Българска армия" за следващия домакински двубой на червените.

До санкциите се стигна, след като след края на двубоя треньорът на варненци Георги Иванов - Гонзо тръгна към тунела на сектор А, за да се прибере в съблекалните.

Бившият нападател на "Левски", който е силно недолюбван от червените фенове, предизвика канонада от бутилки и други предмети, които полетяха от централната ложа на стадиона. Едно от шишетата обаче удари униформен в главата.

ЦСКА трябва да плати 4000 лева за хвърлени предмети с последствия, 2000 лева за хвърлени предмети без последствия и 300 лева за използване на факли.

В края на миналия сезон феновете на "Левски" бе наказан по същите параграфи, след като феновете на тима участваха в инцидент, в който пострадаха полицаи. Тогава БФС също разпореди частичното затваряне на стадион "Георги Аспарухов" за една среща, но глобата на сините бе 10 000 лева.

В миналия кръг "Пирин" беше глобен с 10 000 лева, след като един от униформените служители беше ударен с юмрук от общинския съветник Кирил Ваклинов. До инцидентa се стигна, след като полицията влезе при агитката на "орлетата", за да загаси запален транспарант по време на мача с "Ботев".

dnevnik.bg